Циклон носи валежи и силен вятър, жълт и оранжев код за цялата страна

0

През следващите 2 денонощия времето над страната ще се определя от преминаващ северно от страната ни атлантически циклон и неговия студен фронт. В Северозападна България ще се образуват купесто-дъждовни облаци с потенциал за валежи с гръмотевични бури и риск от градушка. За областите Кърджали, Пловдив и Смолян е обявена втора степен – оранжев предупредителен код, за цялата останала част от страната е в сила жълт код. Прогнозата за Русенско е за силен североизточен вятър с пориви до 20-22 m/s.

През нощта и в сряда от север на юг ще превали почти над цялата страна – чести, краткотрайни, временно интензивни валежи с гръмотевици. Ще се усили вятърът и много райони поривите ще са със скорост над 50 километра в час.

Ще нахлува по-студен въздух, а температурите ще се понижават. В сряда дневните стойности ще са в широки граници от 17 до 27 градуса. Очакваната максимална температура в Русенско е 19-20 градуса.

В четвъртък на запад ще е слънчево, на изток все още ще има остатъчна облачност, но без валежи. До събота времето ще е спокойно, с много слънце, без валежи и с повишаващи се дневни температури. Едва в неделя отново се очаква да премине нестабилен студен фронт с краткотраен валеж и гръмотевична активност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук