Хотелиери искат президентът да се намеси, за да спаси сезонa

0

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация поискаха президентът Румен Радев да се намеси, защото “има тежката задача да оцени цялата ситуация и да постави начело на туристическия сектор доказан професионалист, приет от всички браншови организации в туризма, с дълбоки познания в сектора”. Това се казва в позиция на организацията, която намеква, че се обсъждат имената на хора, които макар и от години да твърдят, че са в бранша, защото са част от организации, никога не са посрещнали или обслужили реално нито един турист.

Туризмът е един от основните губещи от политическата криза, несигурността и липсата на предвидимост вкараха бизнеса почти в безтегловност, посочват от БХРА и допълват, че резултатите от кризата са станали най-видими за Великден – едва по 2-3 хотела са посрещнали гости за празника в големи и предпочитани морски курорти като „Слънчев бряг”, „Св. Св. Константин и Елена”, „Златни пясъци” и „Албена”.

Ако отново ще търсим хора, които са печелили от туризма, без да носят каквито и да е било приходи за сектора, освен лично за себе си, тогава едва ли можем да очакваме от подобни псевдоексперти да се заемат адекватно с решаване на проблеми, които дори не разбират, посочват от БХРА, като уточняват, че има реален риск от кандидатури, обслужващи лични, а не обществени интереси.

Асоциацията дори предлага да съдейства с кадри и напомнят, че властите трябва да направят постъпки пред руската страна за възобновяване на полетите и привличане на руски туристи през лятото.