Слави и ГЕРБ спорят кой е направил най-скоростните промени в Изборния кодекс

0

Шоуменът и лидер на „Има такъв народ“ Слави Трифонов се реагира на критиките на ГЕРБ, че по инициатива на неговата партия са приети бързи и необмислени промени в Изборния кодекс, които ще се приложат още на следващите избори. Трифонов отговори с историческа справка за скоростта, с която ГЕРБ са променили правилата през 2016 г.

„На 21.10.2016 г. в активен изборен период е внесен общ Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Дадени са три дни за предложения между първо и второ гласуване. Законът е приет на 26.10.2016 г. След Указ на президента Плевнелиев от същия ден – 26.10.2016 г., промените са обнародвани в брой 85 на “Държавен вестник” от 28.10.2016 г. А седмица по-късно по новоприетите правила даже се произвеждат избори!“, припомни Трифонов и попита дали това е „грях, срамота, светотатство“, както сега твърдят от ГЕРБ.

Шоуменът отговори и на изказване на премиера в оставка Бойко Борисов, според когото в Изборния кодекс пишело, че видеонаблюдение ще се осигурява само в избирателните секции, в които това е възможно.

Тъй като силата е в истината, ще ви кажа каква е разликата между истината и лъжата.

ГЕРБ и техните медийни слуги…

Posted by Слави Т. Трифонов on Tuesday, May 4, 2021

 

„Не знам дали депутатите на Борисов са спали, но въпросният текст “при възможност” отпадна от закона. Тоест, Бойко Борисов лъже с нещо, което го няма в окончателния вариант на Изборния кодекс. Напомняме, че видеонаблюдението отпадна дори и при възможност, но се прие видеозаснемане и видеоизлъчване при преброяването на гласовете във всяка една от секционните избирателни комисии, включително и в районните избирателни комисии. Във всяка една, а не където някоя партия има по-слаб или по-добър резултат“, написа Трифонов.

Машините за гласуване, за които ГЕРБ твърдят, че се купуват от Венецуела, където управлява диктатура, са купени от предишната ЦИК, написа още шоуменът.

„Дали са от Венецуела – да каже тяхната ЦИК. Друга много малка подробност е, че преди последните избори тяхната ЦИК отказа независим одит на въпросните машини за гласуване с мотива, че държавните институции, които извършват проверките, са независими. Толкоз и по тази манипулация и лъжа.

Накрая ще завърша със следното: Явно в ГЕРБ още не са осъзнали, че времето, в което нямаше кой да им разобличава лъжите свърши“, заяви той.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили