ГЕРБ пришиха на Мая Манолова хотел, проектиран от мъжа на външната министърка (видео)

0
Снимка: БГНЕС

Симпатизанти на ГЕРБ излязоха на протест пред хотел, проектиран от мъжа на външната министърка Екатерина Захариева – Ангел Захариев и се опитаха да пришият зданието на Мая Манолова.

Става дума за скандалния проект „Алепу Вилидж“, при който едноименният плаж край Бургас бе бетониран. Обяснението бе, че това не е хотел, а „подпорна стена“. Всъщност проектът предвижда и изграждане на хотел, а негов проектант е архитект Захариев.

Компроматна война: ГЕРБ излъгаха за партийно дарение (видео)

Сега проектът е продаден на фирма на бизнесмена Стоян Василев. Той е брат на един първите участници в „Биг Брадър“ – Здравко Василев, който пък бе кандидат-депутат от „Изправи се! Мутри вън!“. Водени от тази логика симпатизантите на ГЕРБ се появиха с надписи „Моралът на Мая“ и „Затова ли искахте властта“. Участниците в проекта обявиха, че ГЕРБ „спря това чудо на природата“. На сбирката присъстваха кметовете на Бургас и Стара Загора – Димитър Николов и Живко Тодоров.

Истината е, че строежът бе спрян заради избухналия обществен скандал. След това в казуса се намеси и прокуратурата, атакувайки пред административния съд разрешителното за строеж. То бе отменено, но само на първа инстанция. Едва след това се стигна до продажбата.

Това е поредната проява на ГЕРБ от последните дни. В понеделник те обявиха, че собственикът на фирмата-доставчик на машини за гласуване Иван Тодоров е спонсор на „Демократична България“. Оказа се, че става дума за съвсем друг човек със същото име.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили