Христо Иванов: Правителство на малцинството ще е целувка на смъртта

0
Снимка: БГНЕС

„Ако има правителство на малцинството само с гласовете на ИТН, това много бързо ще се превърне в целувка на смъртта“.

Това заяви пред БНР съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Според него подобно правителство би се превърнало в поредното „което ще се носи по вълните на едни неясни мнозинства и винаги по тези вълни ще виждаме медузите на ДПС“.

Към момента нито една партия не е заявила, че ще подкрепи предлаганото от Слави Трифонов правителство с премиер Николай Василев. От „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ дадоха да се разбере, че са недоволни от начина, по който е действал Трифонов. Кабинетът бе предложен чрез записано видеообръщение, излъчено във фейсбук-профила му и по телевизия 7/8. Другите две партии твърдят, че тези въпроси трябва да се обсъждат в парламента.

„Аритметиката е ясна. Правителство в рамките на тези три формации не може да събере достатъчна подкрепа за пълноценно мнозинство. От наша гледна точка е важно да има управление, но то да бъде управление на дълбоката промяна. За да подкрепим, ние трябва да видим минимум шанс това управление да свърши някаква работа“, заяви още Иванов.

Най-добрата агенция за подбор на персонал