Трима русенци отиват на съд за грабеж на австриец

0
Unsplash

Двама мъже и жена от Русе отиват на съд заради грабеж на австриец, който впоследствие починал, съобщи прокуратурата. Престъпленията са извършени през лятото на 2020 г. във Варна. Според разследващите жената е била проститутка. Тя дала на 35-годишния чужденец наркотици и хапчета, от които той починал. След това двамата мъже взели различни вещи от хотелската му стая – таблет, часовник и документи.

Малко след смъртта му таблетът и часовникът били открити в заложна къща. Установено е, че са оставени там от двамата русенци – на 35 и 43 години. По-възрастният е осъждан девет пъти, включително за кражби и грабежи. Срещу другия мъж също са се водили дела, но досега се е разминавал с глоба. 22-годишната жена е с чисто съдебно минало.

„При задържането на извършителите на тежкото криминално престъпление били намерени и иззети различни видове наркотични вещества и две електронни везни. Пет дни преди грабежа, те били установени да държат наркотични вещества и електронна везна. Тогава гастрольорите обитавали стая в друг варненски хотел“, пишат от прокуратурата.

Делото срещу тримата ще се гледа във Варна. Ако бъдат признати за виновни, могат да получат тежки присъди – до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

Най-добрата агенция за подбор на персонал