Художници представят в багри вълшебството на музиката 

0

Изложба, посветена на едно от най-престижните музикални събития в страната – международния фестивал „Мартенски музикални дни“, подредиха членовете на Русенското дружество на художниците. 

Експозицията под надслов „Музиката в нас“ е подредена в галерията на „Борисова“ 6, изложени са близо 130 картини. Според председателя на Дружеството на художниците в Русе Николай Колев подобна изложба дава един напълно различен поглед към музикалното изкуство.  

„По традиция инициативата се радва на голям интерес от жителите и гостите на града, което кара мен и колегите ми да се чувстваме удовлетворени, въпреки че напоследък не се купуват много картини“, коментира Колев. Той увери, че от дружеството ще продължат да работят и да се стремят да поддържат високо ниво, както винаги е било досега.  

Експозицията може да бъде разгледана до 23-и март. Повечето от творбите, представени в изложбата, са тематични и не са показвани досега. Преобладава живописта, като са представени и някои по-нетрадиционни решения посредством богата палитра от различни цветови гами. Най-често използваните техники са маслените бои и акварела, като фокусът е поставен предимно върху натюрморта и фигуралните композиции. Могат да се видят и портрети. 

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук