Връчват наградите Оскар, кои са претендентите 

0

95-ите награди Оскар на Американската филмова академия ще бъдат връчени тази нощ. Началото на пищната церемония ще бъде около 3 часа българско време. 

Кои са основните претенденти за престижното отличие? 

За “Най-добър филм” са номинирани 10 ленти: „На западният фронт нищо ново“, „Аватар: Природата на водата“, „Баншите от Инишерин“, „Елвис“, „Всичко, навсякъде, наведнъж“, „Семейство Фейбълман“, „Тар“, „Топ Гън: Маверик“, „Триъгълник на тъгата“ и „Жените говорят“. 

За най-добър режисьор се състезават Мартин Макдона за „Баншите от Инишерин“, Даниел Куан и Даниел Шайнърт за „Всичко, навсякъде, наведнъж“, Стовън Спилбърг за „Семейство Фейбълман, Тод Фийлд за „Тар и Рубен Йостлунд за “Триъгълник на тъгата“. 

За най-добър актьор в главна роля се борят Остин Бътлър за „Елвис“, Колин Фарел за „Баншите от Инишерин“, Брендън Фрейзър за „Кит“, Пол Мескал за „Aftersun“ и Бил Найги за „Да живееш“. 

В същата категория при дамите за статуетката ще се борят Кейт Бланшет за „Тар“, Ана де Армас за „Блондинка“, Андреа Рейсбъро за „To Leslie“, Мишел Уилямс за „Семейство Фейбълман“ и Мишел Йео за „Всичко, навсякъде, наведнъж“. 

Приза за най-добра актриса в поддържаща роля ще си оспорват Анджела Басет за „Черната пантера: Уаканда завинаги“, Хонг Чау за „Китът“, Кери Кондън за „Баншите от Инишерин“, Джейми Лий Къртис за „Всичко, навсякъде, наведнъж“ и Стефани Хсу за „Всичко, навсякъде, Наведнъж“. 

При мъжете в тази категория ще се борят Брайън Глийсън за Баншите от Инишерин“, Брайън Тири Хенри за „Caseway“, Джъд Хърш за „Семейство Фейбълман“, Баеи Кугън за „Баншите от Инишерин“ и Ке Хуи Куан за „Всичко, навсякъде, наведнъж“. 

За международен филм номинациите са: „Аржентина, 1985 г.“ (Аржентина), „EO“ (Полша), „Close“ (Белгия), „На Западния фронт нищо ново“ (Германия), „The Quiet Girl“ (Ирландия). 

Церемонията ще бъде в „Долби Тиатър“ в Холивуд, Лос Анджелис, САЩ. Комикът Джими Кимъл ще бъде водещ за трети път, след като беше домакин през 2017 и 2018 г. 

Отлага се стартирането на проекта на „Еберспрехер“ в Русе. Това става ясно от изпратено прессъобщение от компанията. То е било планирано за 14 март, вторник, но ще бъде преместено с около три месеца. 

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук