И други ще проговорят: Реакции след като бизнесмен обяви, че е бил изнудван от ГЕРБ

0

Увереност, че управляващата партия рекетира бизнесмени и критика към големите медии, че не се занимават с темата. Такива са реакциите, след като в сряда бизнесменът Светлозар Илчовски обяви пред парламентарната комисия по ревизия на управлението на Борисов как е бил натискан и заплашван. Той разказа, че знае коя е „Мата Хари“, направила снимките в спалнята на премиера в оставка Бойко Борисов, че регионалният министър Петя Аврамова го заплашвала с прокурори и че са му пускали клип на сексуални гаври с известен бизнесмен от Карнобат, който в момента е в ареста.

Борисов не е чувал ГЕРБ да рекетира бизнесмени (видео)

„Бойко Борисов никога повече няма да управлява. Едно от доказателствата за това е и че все повече хора проговарят публично за административния или престъпен натиск, на който са били подложени от това управление“, написа във фейсбук столичният общински съветник от „Демократична България“ и бивш съдия Методи Лалов.

Бойко Борисов никога повече няма да управлява. Едно от доказателствата за това е и че все повече хора проговарят…

Posted by Методи Лалов on Wednesday, May 5, 2021

 

Той призова да не се подхожда лековерно към твърденията на Илчовски. Според него обаче дори малка част от казаното да е вярно той вече би трябвало да е защитен свидетел, а прокуратурата да е започнала разследване.

„Вчера – човек разказа как се превзема бизнес, как се изнудват проценти, как се “ задоволява“ премиер, как се мъкнат кюлчета, какво е насилието в арестите. Днес – телевизиите разказват как “ агнетата придобиват коричка“, колко самолета ще преминат и колко души се казват Георги. Мъдри хора, които непременно не са политици, разказват какво е смелост в живота! Пак по телевизиите. Извисено някак си, нали?“, написа пък депутатът от „Изправи се! Мутри вън!“ Арман Бабикян.

Вчера – човек разказа как се превзема бизнес, как се изнудват проценти, как се „задоволява“ премиер, как се мъкнат…

Posted by Арман Бабикян on Wednesday, May 5, 2021

 

Според бившия посланик в Москва Илиян Василев нахлуването на депутати от ГЕРБ в залата, докато комисията изслушваше Илчовски, издава страха им.

„Познавам Борисов, начинът по който нахлуха издава паника и нареждане лично от него. В действията на депутатите от ГЕРБ нямаше грам политика, имаше страх, неистов страх, че се разкриват тайни за тяхното управление“, написа той.

„Както е тръгнало, истински ще се учудя ако ГЕРБ успеят да се регистрират за изборите. Арест, съд, затвор. За всички тях“, написа пък политологът проф. Евгений Дайнов.

Цялото изслушване на Илчовски може да се види тук: