И Косово ни отупа, 2:3 на националния стадион

0
267
Нова загуба – този път с 2:3

Българския национален отбор записа нова загуба – този път с 2:3 в домакинския си мач с Косово от квалификациите за Евро 2020. С тази загуба националите ни се сринаха до последното място в квалификационната група.

Въпреки че известно време водеха в резултата, загубата на националите ни е напълно логична – за 94 минути игрово време те отправиха едва 5 удара към вратата на Косово, срещу 13 към вратата на Михайлов.

Първото полувреме не се разви съвсем според очакванията на селекционера Красимир Балъков. Тимът ни започна с опит за налагане на териториален натиск от самото начало на сблъсъка, но постепенно съперникът взе инициативата в свои ръце.

Атаките пред полето на Михайлов ставаха все по опасни и логичното се случи в 14-ата минута. Страхил Попов се забави с изчистването на топката, опита да я отиграе технично с пета, но не я уцели, тя попадна у Милот Рашица, който без да се замисля я прати в мрежата за 0:1.

Косоварите продължиха да натискат и на няколко пъти бяха близко до удвояване на резултата. За късмет това не се случи, а в 43-ата минута Ивелин Попов с прекрасен удар материализира една от редките български атаки.

След почивката избраниците на Красимир Балъков опитаха да обърнат развоя на играта и само 10 минути след подновяването Кристиан Димитров изведе отбора ни напред. Тодор Неделев изпълни ъглов удар отляво, влезлият като резерва Димитров се извиси най-високо и с глава насочи топката неспасяемо до лявата греда за първия си гол с националната фланелка.

Радостта на трибуните обаче трая доста кратко, тъй като десет минути по-късно поредното неразбирателство в отбраната ни доведе до попадение за косоварите. Кололи се включи отдясно и центрира балонно в наказателното поле, Михайлов тръгна да излиза, но секунда по-късно се отказа. Антон Недялков изобщо нямаше готовност да скочи, а Мурики се извиси на границата на вратарското поле и наказа колебанията на двамата за 2:2.

Гостите продължиха да играят активно и във втората минута на даденото от съдията 4-минутно продължение Рашани с глава направи крайното 3:2 за Косово.