Над 9 милиона фалшиви бандероли заловиха на ГКПП – Силистра

0
114
Над 9 милиона
Снимка: архив

Над 9 милиона отпечатани изображения, наподобяващи украински акцизни бандероли за тютюневи изделия, с различни серийни номера, заловиха митнически служители на ГКПП – Силистра.

На излизане от Република България през ГКПП Силистра митническите служители селектирали за щателна митническа проверка товарен автомобил с турски регистрационен номер, който по документи е превозвал изделия от алуминий и каучук от Турция за Русия. По време на проверката митническите служители забелязвали манипулации по пломбажното въже. При последвалата щателна проверка установили, че в средната част на товарното помещение камионът превозва 36 кашона, съдържащи опаковки с пачки по 500 бандерола, с отпечатано на тях изображение, наподобяващо украински акцизен бандерол за тютюневи изделия, с различни серийни номера.

Нелегалната пратка от 9 090 000 стикера с изображения на украински бандероли, с общо тегло 576 кг, е задържана. Срещу шофьора на автомобила е съставен акт за установеното административно нарушение. Работата по случая продължава.