И новата седмица като старата, с дъжд и гръмотевични бури

0
35
новата седмица

Началото на новата седмица няма да ни зарадва с по-различно време от изминалата, показва прогнозата на синоптиците от НИМХ към БАН.

Днес облачността над страната ще е разкъсана, през деня над Източна България по-често намаляваща до слънчево. През нощта и преди обяд в отделни райони, а в следобедните часове на много места отново ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. И през последните дни на месеца на места, главно след обяд и до полунощ, ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени и с гръмотевици, възможни са и градушки. Вероятността за значителни количества намалява, но все пак на изолирани места са възможни такива. Преди обяд ще има и слънчеви часове. Температурите ще останат без съществена промяна и максималните ще са между 28° и 33°, за Русе – около 30 градуса.

В понеделник и вторник над цялата страна ще има променлива облачност с вероятност от валежи с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 27 и 31 градуса. По Черноморието също се очакват валежи. Максималните температури ще достигнат 31 градуса.

В сряда, четвъртък и петък се очаква намаляване на интензивността на валежите. Максималните температури остават без промяна и ще достигнат 31 градуса.

През почивните дни съществена промяна на времето не се очаква. Облачността ще бъде променлива, очакват се слаби превалявания от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 22 и 32 градуса.