ИБГНИ няма да подкрепи правителство, ако не хареса състава му

0
Арман Бабикян, Снимка: БГНЕС

До няколко часа от партията на Слави Трифонов – ИТН – ще представят състава на предлаганото от тях правителство на останалите политически сили. Към момента е известно само името на кандидат-премиера – Пламен Николов. От коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ) вече дадоха заявка, че може и да не подкрепят кабинета, ако не харесат номинираните за министри.

„Другото, което би ни демотивирало, е липсата на писмено споразумение, в което ясно са записани ограничителни червени линии, а те се наричат ГЕРБ и ДПС, към които не бива да се пристъпва от изпълнителната власт“, обясни пред Нова телевизия депутатът Арман Бабикян.

ИТН ще имат среща и с „Демократична България“, от които също очакват подкрепа. Отношенията им с тази коалиция обаче се все по-обтегнати през последните дни. Съпредседателят Христо Иванов също поиска писмено споразумение с партията на Слави Трифонов. Оттам отговориха с атака срещу служебния финансов министър Асен Василев, когото „Демократична България“ харесват. Той пък заподозря, че в атаката участват и ДПС.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили