Игнат Канев: В България трябва всички да помагаме и да строим

0
трябва всички да помагаме

България има нужда от всяка една помощ и от всеки един човек. То е като при пирамидата – трябва всички да помагаме и да строим. Това каза в Русе големият канадски бизнесмен с български произход и дарител Игнат Канев.

Той присъства на официалното откриване на новото отделение по трансфузионна хематология в Университетската болница „Канев“ в Русе, изградено изцяло с дарение от фондация „Игнат Канев“. Средствата, дарени до момента от благотворителя за университетската болница „Канев“, общо възлизат на близо 1 милион лева. През септември 2016 г. бе изградена и открита детска площадка в двора на болницата, а през септември 2017 г. бе открито новото отделение „Педиатрия“.

„Искам да благодаря за уважението, което показахте към мен и моето семейство. Гордея се, че съм от този район на света. България може и без мен, но е удоволствие да се помогне на ония, които имат най-голяма нужда“, каза Игнат Канев и допълни, че ще продължи да помага на болницата, която бе наименувана на неговата фамилия в края на миналата година.