Запорират имотите на Трайчо Трайков

0
бившия министър

Антикорупционната комисия е поискала и получила от Софийския градски съд запор над имущество на бившия министър на енергетиката Трайчо Трайков, съобщи председателят ѝ Пламен Георгиев.

Магистратите са запорирали 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на политика, който сега е общински съветник в София.

След проверка, започнала в началото на 2017 г., комисията открила несъответстие между доходите и имуществото на Трайков за 2,4 млн. лева. Размерът на евентуалния бъдещ иск ще бъде над 2,3 млн. лв. Комисията е проверяла състоянието на Трайков през последните 10 години.

В момента тече 14-дневен срок, в който Трайков да представи декларация пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество откъде са средствата му. Бившият министър има и срок от един месец да предяви възражения. Той е обжалвал решението на Градския съд за запора, уточни шефът на КПКОНПИ.

Проверката срещу Трайков е заради обвинението му за продажбата на остатъчния държавен дял на ЕВН. Заедно с него подсъдими са Иво Прокопиев и Симеон Дянков. Делото е върнато на прокуратурата от Специализирания съд за доразследване.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили