„Игра на кодове“ – безплатни уроци по програмиране и роботика

0
152
„Игра на кодове“

Покана към всички училища в Русе да се включат в инициативата „Игра на кодове“ отправят от Сдружение „Европейски инициативи без граници“. Проектът предлага уроци по програмиране, кодиране и роботика за деца и се осъществява по програма „Знание и растеж“, реализирана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

Начало на работилниците ще бъде поставено на 3 декември 2018 год. Всяка от лекциите ще бъде с времетраене 60 минути, като събитието е предназначено за деца от 8 до 16 години. Лекциите са планирани да се осъществят на място в училища от гр. Русе, които имат желание да се включат в проекта. Условие за записване е наличие на учебна стая с мултимедия. Уроците ще се проведат от преподавател по математика и информатика, между 8 часа и 10 часа до края на месец декември.

Благодарение на проект “Игра на кодове”, обхващащ 10 концентрирани и силно тематични лекции, предназначени за деца, аудиторията ще се впусне в невероятно приключение, което ще изследва същността на програмирането и кодирането, като се навигира малък робот.

По време на проект „Игра на кодове“ децата ще получат основни знания по: програмиране и роботика; работа с Mirco:bit платка, създаване и затваряне на вериги от действия; последователност на командите; откриване и отстраняване на грешки в реално време.

Проектът е съобразен с уникалния стил на всяко дете да учи, като използва играта и забавлението, като инструменти да повиши разбирането и усвояването на нова знания.

За записвания и повече информация – тел. 0888246367 – Благовеста или чрез съобщение на ФБ-страницата на инициативата „Игра на кодове“.