Илчовски след 3-часовия разпит в прокуратурата

0
Иван Ангелов (вляво) и Светослав Илчовски. Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Светослав Илчовски бе разпитван от прокуратурата близо 3 часа за твърденията, които направи публично пред Комисията по ревизия на управлението през миналата седмица. Той е свидетелствал пред държавното обвинение в присъствието на адвоката си Галя Гълъбова.

Пред комисията бизнесменът заяви, че е бил изнудван от Иван Ангелов – един от шефовете на фирма „Градус“, косвено от премиера Борисов и негови приближени. Земеделският бос каза, че е бил рекетиран и задължаван да продава зърното си на по-ниски цени. Друго негово твърдение е, че е виждал клип с насилие над подсъдим , визирайки бизнесмена Миню Стайков. По-късно пред журналисти самият Стайков отхвърли подобно твърдение. Той свидетелства и за „кражба на пенсиите“ чрез манипулативно надуване на оборотите на публично дружество с цел да бъдат привлечени като инвеститори частни пенсионни фондове.

Правосъдното министерство започва проверки по сигналите на Илчовски

3 часа разпит в прокуратурата 

След като първоначално си тръгна от сградата на държавното обвинение, Илчовски се върна обратно при журналистите и каза „Иван Ангелов е най-големият крадец и аз ви го показах, бе, глупаци!“

Той потвърди, че е бил разпитван по всички обвинения, които е отправил.“За рекета, за какво ли не ме питаха. Питаха ме и за видеото“, посочи бизнесменът.

Предстои да стане ясно дали ще има още разпитани по скандалните му разкрития.

Изслушването на Илчовски се превърна в парламентарен цирк (видео)

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили