Индийски учени оспорват Нютон и Айнщайн

0
118
Индийски учени оспорват Нютон и Айнщайн

По време на годишния индийски научен конгрес, открит от премиера Нарендра Моди, са били отхвърлени откритията, направени от Исак Нютон и Алберт Айнщайн. Освен това било заявено, че стволовите клетки и свързаните с тях изследвания са били открити още от древните индуси.

Ректорът на Университета Андхра, който е един от най-големите в страната, е заявил, че демон в индийския религиозен епос „Рамаяна“ е имал 24 самолета и мрежа от летища в днешна Шри Ланка.

Ръководителят на Южния индийски университет пък цитира стар хиндуистки текст като доказателство, че стволови клетки са били открити и използвани в Индия преди хиляди години.

Доктор К. Ж. Кришнан от Университета в южния щат Тамил Наду заявил пред присъстващите на научния конгрес, че „теориите за гравитацията на Исак Нютон и Алберт Айнщайн са погрешни, а единственото правилно решение е гравитационните вълни да бъдат наименувани на индийския премиер Нарендра Моди“.

Скептично настроените учени в Индия отбелязват, че се наблюдава притеснителна тенденция древни религиозни текстове да се приемат като научни открития, а художествените описания в тях – за факти. Според тях замяната на научния метод с индийските религиозни епоси обаче може да има само отрицателен ефект, който би забавил социалния и икономически прогрес в страната.