Инициатива: В „Дунав“ заменят смартфоните с книги

0

Младите футболисти от ФК “Дунав” Русе ще заменят смартфоните си с книги, за да се включат в специална кампания за насърчаване на четенето сред младите. Това съобщиха от футболния клуб. Предизвикателството ще продължи до 15-и декември, като всяко от участващите деца трябва да прочете поне по една книга и да сподели впечатленията си от нея в текст до една страница. Изработените резюмета ще бъдат публикувани и разпространени на специално място в мрежата на ФК “Дунав” Русе, а най-добрите могат да бъдат издадени и в книга. Най-активните деца ще получат и награди, свързани с четенето и книгите.

Изработените резюмета ще бъдат публикувани и разпространени на специално място в мрежата на ФК “Дунав” Русе, а най-добрите могат да бъдат издадени и в книга.

Първата ни задача като клуб е да спомогнем формирането на личности, а след това и спортисти. Затова с ръководството на клуба решихме да дадем началото на тази инициатива, като възможност да обърнем внимание на нашите възпитаници за един важен проблем. В днешния технологичен свят е нормално децата да бъдат обградени от технологии, но трябва и да търсим баланс и да не позволяваме ежедневието им да бъде напълно обсебено от тях. Също така искаме да популяризираме сред нашите спортисти и идеята, че четенето носи и конкретни ползи за тяхното представяне на терена, защото футболът освен физически е и интелектуален спорт. Качества като концентрация, креативност, предвиждане на ситуациите, вземане на бързи и правилни решения се развиват най-добре с активно четене.”, споделя Самир Мастънов – ръководител на детско-юношеската школа на ФК “Дунав” Русе.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук