Високи гости за юбилея на Юридическия факултет на РУ

0

Много „високи“ гости за 30-годишнината си посрещна Юридическият факултет на Русенския университет.

Сред присъстващите бяха правосъдният министър Крум Зарков, областният управител Анатоли Станев, кметът на Русе Пенчо Милков, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, ректорът на Русенския университет академик Христо Белоев, народният представител Златан Златанов, НВПр Русенския митрополит Наум, представители на съда, прокуратурата и много други.

За 30 години от съществуването си факултет е дал образование и знания на около 3200 души, каза в словото си деканът доц. Кремена Раянова. Любопитна подробност е, че сред завършилите е и настоящият служебен премиер Гълъб Донев , който изпрати поздравителен адрес по случай по случай юбилея.

В приветствието си служебният министър на правосъдието Крум Зарков подчерта, че за 30 години Юридическият факултет на Русенския университет се утвърди и е част от много доброто развитие на висшето училище като цяло. По думите му факултетът вече 30 години дава юристи, които всеки ден заседават в съдебните зали, изповядват сделки, участват в управлението на страната – на централно и на местно ниво.

Областният управител Анатоли Станев, който също е сред завършилите факултета, отличи доц. Раянова с грамота на областния управител. На студентите и докторантите той пожела мотивация и много успехи, както и увереност, и смелост.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук