Интернет измамниците и онлайн търговията

0
Интернет измамниците и онлайн търговията

„Черният петък“ (Black Friday) и „Кибер понеделникът“ (Cyber Monday), които идват веднага след Деня на благодарността, са два от най-популярните дни за пазаруване онлайн, когато търговците на дребно предлагат големи отстъпки и сделки заради празничния сезон, предупреждава сайтът CNET.

Не само тогава, но по принцип трябва да бъдем предпазливи, когато пазаруваме онлайн, защото измамници дебнат и там. Обръщаме Ви внимание, че съществуват стотици злонамерени приложения, които се преструват, че предлагат отстъпки. Хакери се възползват от най-големите периоди за пазаруване около празниците, за да заразят с вредоносен софтуер сайтовете на онлайн търговци. Така не само Вие се радвате на празничния сезон. Измамниците са напълно наясно колко много пари могат да откраднат от онлайн нетърпеливи купувачи и докато последните са склонни да поемат рискове за отстъпки, крадците са готови да се възползват.

Приложения и уебсайтове претендират, че предлагат сделки, докато вместо това крадат информация като лични данни и кредитни карти. Това важи от търговци на електронни и видео игри до такива за дрехи и играчки. Затова внимавайте за уеб сайтове, идващи по имейл и предлагащи да посетите (уж) директно уебсайта на магазина, често имат подправени и подозрителни имейл адреси. Проверявайте двойно уебсайтовете преди да влезете или да свалите данни от тях. Теглете приложения само от официалните магазини на Google и Apple и трябва да сте подозрителни към приложения, които искат повече информация, отколкото е вероятно да се нуждае една апликация за пазаруване. Бъдете предпазливи също и ако приложение за пазаруване иска достъп до контакти или пароли.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили