Искат детектор на лъжата за обвинения в убийството на Алекс

0
255
детектор на лъжата

Искане Валентин Ангелов, който е обвинен в убийството на Алекс Ангелов от Бяла, да бъде подложен на тест с детектор на лъжата повдигнаха днес близки и съученици на 18-годишния младеж. Те издигнаха транспаранти с надпис “За справедлива присъда за убийството на Алекс!”.

Днес в Русенския окръжен съд е поредното дело срещу 32-годишния Валентин,  който е обвинен в умишлено причиняване на смърт по хулигански подбуди на 8 юли 2017 г. Близките на младежа се съмняват, че Маринов не е извършителят и че прикрива истинския убиец, който му е роднина.

“Искаме справедлив процес за Алекс. Когато има престъпление, искаме да има наказание. Защото няма ли наказание, ще продължава да има нещастни семейства”, заявиха близките.

На последното заседание адвокат Венцислав Великов, защитник на Маринов, оспори прокурорското обвинение, тъй като, по думите му, не отговаря на доказателствата на делото и поиска то да бъде преквалифицирано по чл. 124 от НК – за причинена смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда, наказанието по който е от 3 до 12 години лишаване от свобода.

Както ТВН вече писа, инцидентът стана на 8 юли 2017 г. сутринта, в близост до заведение в гр. Бяла. Валентин поискал от Алекс цигара и след като той му отказал, го ударил, при което 18-годишният младеж паднал на земята. При падането получил черепно-мозъчна травма. Откаран е в Университетската болница в Русе в кома и с опасност за живота. Въпреки усилията на лекарите да го спасят, Алекс А. почина на 15 юли 2017 година.