Искат „главата” на председателя на Общинския съвет в Русе 

0
Председателят на

За предсрочно прекратяване мандата на председателя на Общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев настояват в докладна записка от групата на общинските съветници от СДС и коалиция. Мотивите са провалената извънредна сесия, свикана по инициатива на 17 общински съветници на 26 август. На нея кметът трябваше да даде разяснения за предприетите мерки по отношение на тапата от тирове по пътя Русе – Мартен, за което имаше решение на Общинския съвет до 10 август да бъдат изяснени стъпките за справяне с проблема. На нея кметът трябваше да даде разяснения за предприетите мерки по отношение на тапата от тирове по пътя Русе – Мартен, за което имаше решение на Общинския съвет до 10 август да бъдат изяснени стъпките за справяне с проблема. В навечерието на сесията обаче Пазарджиев отправи покана към гражданите, обществениците и съветниците, за среща с Кмета на общината по същите проблеми, с което, според съветниците, е направил опит да неглижира работата на общинските съветници и практически да бламира работата им. С това председателят на Общинския съвет наруши едно свое важно задължение, записано в чл. 15,ал.1 т.4 от Правилника за организация и дейността, а именно: да подпомага съветниците в тяхната дейност, пишат общинските съветници.   

Пазарджиев е обвинен още и в невъзможност да уплътнява 8 часов работен ден. Според вносителите, „обичайно, той не е в кабинета си, на разположение на съветниците, на гражданите и институциите.  

“Реализираните доходи от свободна професия сочат интензивна ангажираност с процесуално представителство пред съдилищата в град Русе и в други населени места, които обективно препятстват упражняване правомощията на Председател на общински съвет, която следва да се оцени като трайна невъзможност, пишат съветниците от СДС“   

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук