Изграждат нови платна на трасе „Изход“ на Дунав мост 

0

Нови платна за леките и тежкотоварните автомобили трасе „Изход“ на Дунав мост край Русе ще бъдат изградени през следващата година. 

Това става ясно от обществена поръчка за проектиране, строителство и осъществяване на авторски надзор, обявена от Агенция „Митници“. Предвидена е също и промяна на инфраструктурата в района.  Стойността на проекта е близо 5,5 млн. лв., срокът за подаване на оферти е до 7 декември. 

За тази реконструкция се говори от няколко години, но до момента не е осъществена. Според експертите, незавършеността на пътната инфраструктура създава трудности на изходящия трафик.  В източната част на зона „Запад“, непосредствено преди линията за митнически контрол, е разположено хале за щателна митническа проверка на леки автомобили. Налага се всички автомобили, напускащи страната, да се движат по старото трасе, което представлява хоризонтална крива с малък радиус и надлъжен наклон 8 %‚ заобикалящ халето и подхождащ към линията за контрол. 

Идеята е да се премахнат старите постройки веднага след кръговото кръстовище за подход към граничния пункт и там да се направят трасета, които да отвеждат леките коли директно към гишетата за пътни такси и разрешителни. 

В началото на зона „Запад“ има свободно пространство, което е необходимо да бъде оформено като трасета за товарни автомобили, подхождащи към линията за митнически контрол. Всичко това ще премахне конфликтния участък, където се получават струпвания на товарни автомобили поради невъзможността да заемат определените им за контрол товарни трасета. Целта е да се получи обща асфалтова площ, която с подходяща организация на движение да отдели лекия от тежкия трафик и създаде буферна зона, която да поеме максимален брой товарни превозни средства и да ги насочи организирано към линията за контрол. 

След оформяне на свободното пространство в началото на пункта, като трасета за товарни автомобили, ще се създаде буферна зона. Тя ще поеме голяма част от изчакващите на бул. „Тутракан“ товарни автомобили, които изчакват навлизането си в граничната зона. Това ще бъде ефективна мярка за намаляване натоварването на движението по бул. „Тутракан“, проблем който предизвиква сериозно обществено напрежение в Община Русе. Пренасочването на товарния трафик през новоизградените трасета ще облекчи движението на леки автомобили в зоната и подхода им към линията за заплащане на таксата за преминаване на „Дунав мост- Русе“. 

Изграждането на паркинг за временен престой на подлежащи на допълнителен контрол преминаващи превозни средства (за не повече от 2-3 товарни автомобила) пък ще създаде възможност за ефективни последващи контролни действия, без да се създават пречки на трафика

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук