Искат „Синият Дунав“ да тръгне отново и допълнителен влак до Букурещ

0

Възстановяване във възможно най-кратки срокове на директния бърз влак Русе – София, по-известен като „Синият Дунав“, както и за пускане на допълнителен влак от Русе до Букуреш.

Това е поискал областният управител Драгомир Драганов на поредица от срещи през последната седмица с директора на Поделението за пътнически превози в Горна Оряховица към БДЖ „Пътнически превози“ ЕООД инж. Димитър Димитров и областния управител на Велико Търново Ивайло Здравков.

Настояването му е в резултат на многобройни запитвания от жителите на Русенско, които се нуждаят от ефективно решаване на проблема за бързото и комфортното си придвижване до столицата. Към момента такава директна линия няма и на пътуващите от региона до столицата им се налага да правят прекачване на гара Горна Оряховица. Най-потърпевши от неудобството за качването и смъкването на багажа при смяната на композициите са майките с деца, възрастните и хората с увреждания. С пускането на директната линия би се решил един от проблемите с транспортната свързаност в региона. Очакванията са още през настоящите летните месеци русенци да могат да пътуват директно до София. Предвижда се и по-ранно тръгване с около 30 минути на най-използвания влак до София, който в момента заминава от Русе в 06.10 часа. По този начин се цели той да пристига още по-рано в столицата и да е удобен при пътуване в командировки или при ползване на държавни учреждения и институции. Идеята е и на връщане влакът да тръгва малко по-късно, за да може хората, които отиват за един ден до София да ползват „Синият Дунав“ и в обратна посока. Драганов поиска по трасето да се движат и купените наскоро от Германия вагони. Очаква се възобновяването на „Синият Дунав“ да доведе и до съкращаване на времето за пътуване между Русе и София с около половин час.

Драганов повдигна въпроса и за пускането на допълнителен влак между Русе и Букурещ. Целта е пътуващите да се улеснят особено при предстоящия ремонт на Дунав мост. Припомняме, че от около година съществува и директна влакова връзка между централната гара в Букурещ и най-използваното от русенци международно летище в северната ни съседка „Анри Коанда“. Избралите да пътуват с влака между Русе и Букурещ ще спестят и време, тъй като ще избегнат евентуални задръствания. Идеята е влакът от Русе да продължава към Горна Оряховица, София и Солун. Подобна линия би дала възможности за привличането на повече туристи в региона.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук