Искат задържане под стража на служител на „Пътна полиция“ за ПТП, завършило със смърт

0
38
19-годишен младеж от Русе

Искане за вземане на  мярка за неотклонение “задържане под стража“ спрямо служител на „Пътна полиция“, за ПТП, завършило със смърт, е внесла Окръжната прокуратура в Русе.

К. А. е провлечен в качеството на обвиняем за това, че на 20 февруари, при управление на лек автомобил нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на 33-годишна жена.

Според прокуратурата, са налице  всички законови предпоставки за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража”. Според обвинителите, събраните досега доказателства по делото сочат, че съществува реална опасност той да извърши друго престъпление и да се укрие. В подкрепа на искането си те посочват, че обвиняемият е управлявал моторното превозно средство под влияние на алкохол, не е предприел каквито и да е действия за спиране на превозното средство и за оказване на помощ на пострадалата и е опитал да напусне произшествието. Въпреки, че успял да излезе от автомобила си и е бил без наранявания, К. А. не уведомил Спешна помощ и органите на МВР за настъпилото ПТП, а предприел действия по укриване на намиращи се в него вещи, след което се върнал в катастрофиралия автомобил, имитирайки нужда от помощ. Отказал изпробване за употреба на алкохол и даване на кръвна проба, с което е затруднил изясняването на съществени фактически обстоятелства. Имало  събрани доказателства, че организира заминаването си на работа в чужбина.

Както ТВН вече писа, става въпрос за инцидента на бул. „България“, при който загина 33-годишната Звезда.Д. На 20 февруари дамата, която се препитавала с проституция, упражнявала професията на около 100-150 м след вариантата с бул. „Липник“, в посока бензиностанция «Лумакс». Там била блъсната от преминаващ „Фолксваген“, управляван от 36-годишния К.Й. След удара автомобилът се блъснал в мантинелата и се преобърнал в разделителната ивица. В резултат на удара Звезда загинала на място.