ИТН: Има огромно мнозинство, което може да състави кабинет (видео)

0

Има огромно мнозинство, което може да състави кабинет. Отговорността е при тях. Те имат възможност да съставят кабинет, след като отказаха да работят с нас по неясни причини.
Това каза председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов по време на допълнителните консултации при президента Румен Радев с парламентарно представените политически сили в 46-ото Народно събрание в рамките на конституционната процедура за връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство.
„В парламента има още пет партии – общо 175 депутата. Има огромно мнозинство, което може да състави кабинет. Отговорността е при тях. Те имат възможност да съставят кабинет, след като отказаха да работят с нас“, каза още Йорданов.
„Отговорността, която получихте с първия мандат за съставяне на правителство, не се реализира. Явно – и политическата ситуация се изостри. Изострят се обаче и кризите, пред които е изправена България. Това повишава необходимостта да имаме редовен кабинет. Затова е изключително важно да се отнасяме по-отговорно към възможностите за диалог, компромиси и консенсус, за да съставим редовно правителство в рамките на това Народно събрание. Трябва да изчерпаме всички възможности”, каза президентът.
Той посочи, че е важно да бъде намерен верният път за съставяне на редовен кабинет.
„Това е, което очакват българите и хората със загриженост на фона на кризите, пред които сме изправени“, допълни държавният глава.
На „Дондуков“ 2 днес държавният глава ще очаква и представителите на ГЕРБ-СДС и „БСП за България“.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили