ИТН ще обяви правителството, когато получи мандат

0
Ивайло Вълчев, Снимка: БГНЕС

Партия „Има такъв народ“ (ИТН) вероятно няма да обяви състава на правителството до края на седмицата, както бе обещано по-рано. Вместо това ще се изчака президентът Румен Радев да им връчи мандат. Това стана ясно от думите на депутата Ивайло Вълчев.

„Не сме получили мандат, че да обявяваме имена. В момента, в който бъде връчен мандатът, името на премиера ще стане ясно“, каза той.

Само преди няколко дни друг представител на партията – Радостин Василев – каза, че съставът е почти готов и ще бъде обявен до дни.

В сряда обаче от „Демократична България“ (ДБ), които преговарят с ИТН за подкрепа за бъдещ кабинет, обявиха, че имената на министрите и премиера трябва да бъдат ясни.

„Ако някой иска наистина подкрепата на ДБ, ако някой иска тя да бъде не просто смокинов лист или параванче, а истински партньор, за който ние сме готови… Искам да стане правителство, но искам да стане правителство, което наистина може да трансформира България…Призоваваме личният състав на кабинета да бъде подбран много внимателно от хора, които привличат доверие, а не поставят въпроси. Не, ние не предлагаме наши номинации“, каза съпредседателят Христо Иванов.

В отговор Вълчев заяви, че те нямало да се държат както другите очакват.

Най-добрата агенция за подбор на персонал