Избраха съдията, който ще разследва Борислав Сарафов

0

Съдия Даниела Талева от Софийския градски съд е първият съдия, който ще разследва главния прокурор. Тя беше определена на случаен принцип чрез Единната информационна система на съдилищата измежду 22-мата магистрати, които доброволно се съгласиха да бъдат включени в списъка от съдии по новия механизъм за разследване на Обвинител номер едно и неговите заместници.

Тя трябва да бъде назначена от прокурорската колегия на ВСС за прокурор във ВКП, който ще има функциите да разследва сигнал срещу изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Сигналът, заради който беше активиран Механизмът за разследване на главния прокурор, е срещу изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов във връзка с имотни сделки на семейството му. Срещу него има подаден още един сигнал – по разследването „Осемте джуджета“.

Общо подадените сигнали по новия механизъм са 15. Част от тях са срещу някои от бившите главни прокурори. Ако в тях се съдържат данни за извършено престъпление, те ще бъдат изпратени в Софийската градска прокуратура.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук