Валежи и гръмотевични бури следобед, оранжев код за 3 области

0

За очаквани проливни валежи, на места придружени от гръмотевични бури, предупреждават синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Оранжев код за очаквани интензивни валежи и гръмотевични бури е обявен за областите Великотърновска, Търговищка и Шуменска. Там ще има краткотрайни, временно интензивни и значителни валежи от дъжд. Очакваните количества са до 40-55 mm, ще има условия и за градушки. В 12 области на Северна и Източна България: Плевенска, Ловешка, Габровска, Старозагорска, Сливенска, Ямболска, Бургаска, Варненска, Добричка, Силистренска, Разградска и Русенска е обявен жълт код. Там ще има краткотрайни, временно интензивни и значителни валежи от дъжд. Очакваните количества са 25-35 mm, локално и повече. Има условия и за градушки.

В събота на много места в страната, с изключение на крайните западни райони, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, интензивни в следобедните часове. По-голяма е вероятността за локални значителни количества в Централна Северна България. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Температурите още малко ще се понижат и максималните ще са предимно между 25° и 30°.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук