Издирваният край Хасково стрелял и по полицаи (снимки)

0
Снимка: МВР

Въоръженият мъж от хасковското село Сърница, когото полицията издирваше, е арестуван съобщиха от МВР. 55-годишният Бейсим Салиф бе задържан след мащабна акция, в която участваха над 150 полицейски служители, сред които и Специализираният отряд за борба с тероризма.

Салиф е задържан на около 50 километра от Сърница – в кърджалийското село Черноочене. Мъжът е криминално проявен, а МВР го обяви за въоръжен и опасен.

Снимка: МВР

Издирването започна, след като в понеделник вечер Салиф бе стрелял по свой съсед с незаконна пушка. До инцидента се стигнало след скандал за преминаващи през градина животни. Според полицията Салиф е нападнал с нож жена, роднина на съседа, по когото е стрелял.

Бейсим Салиф

Според главния секретар на МВР Петър Тодоров Салиф е стрелял и по полицаи, които се опитали да го задържат още в понеделник вечерта. След стрелбата той се укрил в гора.

Снимка: МВР

„С оглед безопасността на полицаите през нощта не са предприети действия по издирването  му. Населението беше информирано, че търсим мъжа. В следобедните часове днес той е излязъл в съседния кърджалийски окръг и е нападнал местен жител. С помощта му лицето е задържано“, обясни Тодоров.