Издирваният за взрива във Варна е единият от загиналите

0
169

video
Издирваният бивш полицай и 53-годишна жена са двете жертви при взрива във Варна. Това стана ясно от резултатите от ДНК експертизата, които окръжният прокурор Красимир Конов обяви днес. Очаква се утре да има допълнителни данни, които категорично да потвърдят резултатите.

Двете тела са открити в два съседни апартамента, като собственик на единия е именно мъжът, който бе издирван от полицията. Според разследващите 66-годишният Веселин Димитров е взривил апартамента. Преди 25 години той е бил уволнен от полицейския си пост заради корупция.

Прокуратурата разполага с яснота за взрива и неговите характеристики. Потвърдено е, че той е станал повод за последвалия пожар. Дни преди експлозията Веселин Димитров е купил около 30л. бензин и 11 л. пропан-бутан. Това количество е абсолютно достатъчно за подобен взрив. Според специалистите към момента няма данни които да насочат към използване на взривно вещество.

Двете жилища са напълно унищожени, срутени са преградните стени. 14 души са в болница , а няколко семейства са настанени в общински жилища. Хората не могат да се върнат в домовете си, тъй като огледите на сградата ще продължат още месец.