Изграждаме български храм „Св. Йоан Рилски” в Букурещ

0
137
български храм „Св. Йоан Рилски” в Букурещ

Русенският митрополит Наум проведе работна среща с румънския патриарх Даниил относно изграждането на нов български храм „Св. Йоан Рилски” в Букурещ.

Това съобщиха от Митрополията в Русе. По време на срещата Негово Високопреосвещенство е запознал патриарх Даниил с одобрения от страна на Св. Синод на Българската православна църква проект за изграждането на храм с прилежаща сграда, където ще може да се оформи и своеобразен културно-просветен център на българската общност в Румъния, а тяхното строителство ще се подпомогне и от българското правителство.

Негово Блаженство патриарх Даниил е изразил задоволството си от благополучното развитие на предприетите градивни начинания относно реализирането на проекта, както и добрите връзки между двете църкви и ползотворното сътрудничество с Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум.

По време на срещата Митрополит Наум е бил придружен от представители на българското посолство в Румъния, членове на НПО „Св. Йоан Рилски” и свещ. Кирил Синев от Русе.