Изграждат пазар край Дунав мост

0
350 000 лв.

„Общински пазари“ в Русе планира да изгради тази година нов пазар в зона „З“ на площад „Европа“ в района на Дунав мост.

Това става ясно от отчета за дейността на общинското дружество. До края на годината дружеството планира завърши строителството на плувния комплекс, да изгради търговски обект за сувенири в централната градска част и да проучи възможността за благоустрояване на пазарите „Иван Вазов“ и „Лилия“.

Общинското дружество „Общински пазари“ ЕООД, което стопанисва 15 търговски обекта в Русе, за поредна година реализира счетоводна печалба в размер на 118 хил. лева, което е с 45 хил. лева повече от предходната година. След данъчно облагане, нетната печалба на дружеството е 106 хил. лева.

Дружеството е внесло в бюджета на Община Русе такси в размер на 212 хил. лева и е освободено от внасяне на дивидент за финансовата 2022 г., поради инвестиционните разходи по изграждане на плувен комплекс в Парка на младежта.

През 2023 г. „Общински пазари“ ЕООД е инвестирало 528 хил. лева в придобиване на дълготрайни материални активи, като е завършило реконструкцията на Централния пазар, направило е допълнителни разходи за плувния комплекс, организирало е „Русенски пролетен панаир“ и е изградило ледена пързалка на площад „Света Троица“.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук