Изложба представя русенските пазари през вековете

0
русенските пазари през вековете

Изложба от фотографии, представяща развитието на русенските пазари в годините, ще бъде подредена фоайето на Доходно здание.

Официалното откриване на експозицията под надслов  „Пазарите в град Русе – назад в историята, днес и в утрешния ден!”, ще бъде на 29 март, сряда, от 18 часа. Тя се

организира от „Общински пазари” ЕООД със съдействието на Община Русе и има за цел да покаже развитието на пазарите през годините, което е част от историята на нашия град, част от израстването му от  миналото до наши дни.

Управителят на дружеството Кунчо Кунчев сподели, че ще бъдат показани фотоси на русенските пазари от старо време – от годините на робство, възраждане, годините на обособяването на пазарите като самостоятелен търговски център – от 50-те години на 19 век до ден днешен. Представена ще бъде и графика на модел с проекция на утрешния ден на русенските пазари.

Инициативата цели да провокира интереса на русенци към общинските търговски тържища, като докаже и затвърди мотото на „Общински пазари” – Русе: „Най-важните световни кръстопътища нямат пътни знаци – имат пазари!”