Край на предизборните речи и обещания, по 22-ма се борят за всяко депутатско място в Русе

0
ПП ГЕРБ запазва позициите си

Днес за последно ще слушаме предизборни речи и обещания, тъй като съгласно Изборния кодекс официално приключва предизборната кампания и агитация.

Някои партии вече закриха кампанията си, други ще го направят днес. Събота е ден за размисъл и агитацията е забранена. В неделя гласуваме за 44-ия парламент.

Над 4720 са кандидатите за депутати, което означава че средно по 19 души се борят за едно депутатско място. 21 партии и коалиции се явяват на тези избори.

176 от тях, представители на 20 политически партии и коалиции ще „щурмуват“ парламента от Русе. Което означава, че битката в Русе ще е още по-люта, тъй като за едно място на депутатската банка ще спорят по 22 души…

С пълни листи от по 16 човека са четири политически партии и коалиции: – ПП ГЕРБ, коалиция „КОЙ – Българската левица и Зелена партия“, коалиция „БСП за България“ и коалиция „АБВ-Движение 21“. Само с по един човек пък са ПП „ДВИЖЕНИЕ НАПРЕД БЪЛГАРИЯ“ и ПП „БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИЧЕН ЦЕНТЪР – БДЦ“.

Най-много познати лица има в листите на политическите сили, които имаха представителство и в 43-то Народно събрание – ГЕРБ, „БСП за България“, „Обединените патриоти“ и Реформаторите, към които за тези избори се присъедини и „Глас народен“. В тях личат имената на досегашните депутати Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Свилен Иванов (ГЕРБ), Добрин Данев (БСП), Искрен Веселинов и проф. Любомир Владимиров (Обединени патриоти), Румен Христов (Реформаторски блок). БСП за пореден път заложи на „парашутист“, вместо досегашния депутат Ферихан Ахмедова, от ДПС ще „щурмува“ парламента брат й Бюрхан Абазов.