Изложба за Световното първенство по волейбол в центъра на Русе

0
38

Изложба, посветена на Световното първенство по волейбол, на което Русе е домакин от 12-18 септември, могат да видят на русенци и гостите на града.
Изложбата е експонирана на площада пред Съдебната палата.  12 фотографии показват моменти от мачове на български национален отбор с отборите, на които Русе ще бъде домакин.
“Такова отношение на община към спортно мероприятие досега не бях срещал. Целият град е брандиран, всички знаят, че ще има световно първенство. Русе винаги е бил спортен град и сега е моментът да върнем големия спорт тук”, каза волейболната легенда Любомир Ганев, който е и вицепрезидент на Българската федерация по волейбол. Той допълни, че националният отбор по волейбол е напълно готов за предстоящото световно първенство.
“Надявам се, че ще направим едни хубави мачове. Имаме шансове да победим всички в групата. Отборът може. Вярваме на тези момчета – независимо, че има доста контузени. Някои и се отказаха, но нас не ни интересува кой го няма. Нас ни интересува кой е на терена, защото тези, които са там, трябва да изнесат всичко на ръцете си”, каза още Ганев.