Изпълнения на русенски деца ще влязат в учебниците по музика

0

Музикалният албум „Песни за музикалните инструменти“ на композитора Георги Джилянов ще бъде официално представен в Русе.

Представянето ще бъде на 30 май, понеделник, от 18 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ от децата от вокална група „Слънце“ с ръководител д-р  Наталия Константинова при Общински детски център за култура и изкуство.

Осемте песни в албума са изпълнени и записани от русенските деца. Те са мелодични, лесно запеваеми и са предназначени за деца от детски градини и начален етап, тъй като ги запознават с видовете музикални инструменти. Три от тях – ,,Китара“, „Гайда‘‘ и ,,Барабан“ са одобрени от МОН и ще влязат в учебниците по музика.

След прослушване на деца от цяла България през 2018 г. солистът на вокална група „Слънце“ Мартин Сиромахов бе избран от композитора Георги Джилянов да представи песента му „На плажа“ в първото издание на конкурса ,,Детска мелодия на годината“. Там Мартин завоюва трета награда. Впечатлен от работата в групата, композиторът предложи на русенските деца да изпълнят и запишат всички песни от новия му албум.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук