Представят предпремиерно филм, сниман в Русе

0

Филмът на Станимир Трифонов „Блаженият“ ще бъде представен предпремиерно в Русе.

Прожекцията, на която ще присъства и режисьорът Трифонов, ще бъде утре, 27 май, от 19 часа в Зала „Европа“ на Доходното здание.

Лентата е метафора на българската съдба. Двете главни роли са поверени на дебютантите на голям екран Александър Тонев и покойната Лорина Камбурова. Това е последният български пълнометражен проект с нейно участие. Изключително талантливата млада актриса ни напусна миналата година точно на 27 май. В нейна памет е и специалната премиера в Русе, където е заснет филма. В новата българска лента участват още Параскева Джукелова, Стефан Денолюбов, Цветан Алексиев, Любен Чаталов, Николай Урумов и други.

В основата на сценария е книгата на Емил Андреев – „Боби Блажения и Другия американец“. Тя е по действителен случай – през 1939 г. в България, в хотел „Солун“ в Лом отсяда бъдещият американски президент Джон Ф. Кенеди.

Снимките на продукцията стартират през 2018 г. и протичат изцяло в Русе заради уникалната атмосфера с автентична архитектура от първата половина на ХХ век, а благодарение на майсторството на оператора Кирил Проданов филмът ни пренася в няколко епохи.

Филмът „Блаженият“ тръгва на голям екран в цялата страна от 3 юни.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук