„Изправи се! Мутри вън!“ вече е пред разпад

0

Четири дни след изборите сериозни трусове в различни партийни формации. След оставката на цялото изпълнително бюро на БСП, скандал и в коалицията „Изправи се! Мутри вън!“.

Коалицията, в която участват Мая Манолова и организаторите на миналогодишните антиправителствени протести адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян е почти пред разпад още преди да е стигнала до парламента. Причината е интервю на Хаджигенов, в което той заяви, че готов да приеме подкрепа дори от ГЕРБ за евентуален бъдещ кабинет.

„Ако Борисов реши да гласува срещу себе си – това е нещо, което ние ще вземем с удоволствие, защото целта е да премахнем Борисов и ГЕРБ“, заяви той.

Часове по-късно Мая Манолова му отговори:

„Нито ще даваме подкрепа, нито ще търсим подкрепа от ГЕРБ и ДПС. В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме“.

Заявка за лично участие в управлението стана причина и за промяна в коалиционните нагласи за присъствие в парламента.

„Аз не искам да ставам министър, но ако въпросът Ви включва „Стиска ли Ви да станете министър?“ отговорът е „Да“, заяви Хаджигенов.

Отговорът на Манолова бе:

„Никакви разговори от „готови да се жертват, ставайки министри, няма да бдъат толерирани. В случай, че някой е решил да се жертва да министър, вкл и Хаджигенов, той да няма да бъде част от нашата парламентарна група“.

Скандалът ескалира още повече. Хаджигенов заяви, че не Манолова, а избирателите решават кой ще бъде министър.

И така следизборните размисли и страсти поставиха под въпрос не само участието на коалицията във властта, но и самото и съществуване.

 

 

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили