Строителен предприемач от Русе застава пред Темида за укрити данъци

0

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу строителен предприемач за престъпление против данъчната система, съобщиха от ведомството.

Обвинението срещу М.Б. е за това, че през периода 01.05.2007 г. – 30.04.2010 г., в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление, на множество пъти, като едноличен търговец, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери – данък върху добавена стойност в размер на 91213.51 лева и данък върху доходите на физическите лица  в размер на 96850.42 лева, общо 188063.93 лв.

Основната дейност на едноличният търговец била строителство на жилищни сгради и продажба на изградените имоти в тях. В хода на продажбите обвиняемият решил да избегне установяването и плащането на свързани с дейността на ЕТ дължими задължения по  Закона за данък върху добавената стойност и по Закона за данък върху доходите на физическите лица. Това извършил чрез недеклариране пред приходната агенция на действителните стойности по осъществените от него като изпълнител доставки – продажби на недвижими имоти и неначисляване на данък върху добавената стойност върху тези недекларирани/укрити стойности, които са били действително  заплатени от купувачите.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили