Изпробват по-трайна боя за пътна маркировка в Русе

1

От там признаха, че боята която се използва в момента от общинското предприятие „Комунални дейности” издържа максимум 9 месеца и то на места без интензивно движение. Новата боя „пластик” ще бъде положена през уикенда в района на кръговото между булевардите „Липник“ и „Цар Освободител“. Участъците с освежена маркировка ще бъдат наблюдавани в продължение на няколко дни и ако резултатите от износването са добри, ще се премине към масово използване на новата боя, която според информацията, е с издръжливост до 2 години.

В момента екипите на „Комунални дейности” поставят маркировката през нощта, за да не пречат на движението по улиците. Често обаче се случва работата им да бъде възпрепятствана от оставени коли, които не позволяват маркировката да бъде направена по-бързо, оплакаха се от общинската администрация.

Според русенци обаче, причина за бързото износване е не само некачествената боя, но и факта, че русенските улици са много мръсни и не се мият. В райони като Кръговото движение само седмица след поставянето на маркировката следи от нея почти няма.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Е те лакумниците си мислят, че кат минат с фасагена и ще заблудят някой…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук