МВР готви драстично повишение на глобите

2
Засилени проверки по пътищата

Това става ясно от качени за обсъждане на сайта на МВР проектопромени в Закона за движение по пътищата.

МВР предлага да се вдигнат двойно санкциите за превишаване на скоростта в населени места. При каране с повече от 11 км в час от разрешените глобата ще е 100 лв. вместо сегашните 50 лв. Ако ограничението е 40, а някой мине с 51 км в час, глобата също ще бъде 100 лв. При превишение с над 20 км в час глобата става 200 лв., ако е с над 30 км в час – 300 лв. При превишаване на скоростта с над 50 км в час санкцията скача на 500 лв.

Вдигат се и глобите за превишаване на скоростта извън населените места – с по 50 лв. Като се има предвид, че годишно се санкционират десетки хиляди водачи, то, ако измененията минат, в бюджета би трябвало да влязат няколко десетки милиона лева допълнително.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

2 КОМЕНТАРИ

  1. Първо да извадят статистика,колко ТИР-аджии са глобени за превишена скорост.Колко коли с чужда регистрация и колко мотоциклета ?Най-лесно е да глобяват местните,че не се налага да си усложняваш живота.

  2. Те просто трябва да си вършат работата! Никакъв контрол няма по пътя… Всеки ден пътувам от Русе до ДСЗ-то, разбира се има някакви монтирани знаци които до сега не съм видял някой да спазва. При знак 50 и пешеходна пътека сигурно е нормално ТИР-ове да се изпреварват. И да попитам има ли кой да контролира пътищата ?! 20 години говорят за камери…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук