Изрисуван тролей става част от Парада на ретро автомобили в Русе

0

Изрисуван тролей ще бъде един от експонатите на Парада на ретро автомобили, който ще се проведе в събота, 5 юни, в Русе

В преобразяването му могат да се включат всички желаещи – професионални художници, жители и гости на града, без значение от уменията им по рисуване. След изрисуването тролеят ще продължи да се движи по улиците на града и да превозва пътници в цветната си премяна.

Това е част от съвместния проект на Общински Транспорт Русе и Авто – мото клуб „РусчукЪ“ – „Изкуство на колела“. Идеята е да събуди любопитството на русенци към опазването на културно-историческото наследство, както и да направи по-привлекателна градската среда, приобщавайки алтернативни пространства за култура.

Седмият Парад на ретро автомобили и мотоциклети се организира от Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“, Авто-мото клуб „РУСЧУКЪ“ и Община Русе.

Към момента са получени над 70 заявки за участие от цялата страна и Румъния. Очакват се атрактивни возила от София, Бургас, Стара Загора, Варна, Хасково, Добрич, Габрово и др. Регистрацията на участници продължава, включително и в деня на събитието.

Програмата предвижда сборният пункт да бъде от 9 ч. на кръговото кръстовище при Паметника Альоша, откъдето автомобилите и мотоциклетите ще бъдат насочени към мястото за паркиране. Официалното откриване на Парада ще е от 10 ч. на алея „Перистери“, където любителите на класическите возила ще имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните коли и мотори.

За да се забавляваме заедно безопасно в Парка на младежта, организаторите отправят молба към русенци и гостите на града да бъдат търпеливи и внимателни, и да спазват всички указания за безопасност, които ще им бъдат дадени.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили