Извършител на жестоко убийство застава пред Темида

0
30
За пореден път

Извършител на жестоко убийство ще бъде изправен пред Темида, съобщиха от Окръжната прокуратура в Русе.

Това е 66-годишния Джелял Юсеинов, който на 11 май миналата година в с. Голямо Враново уби две години по-възрастната си съселянка Райме Хасанова. Обвинението е по чл. 116 във връзка с чл.115 от Наказателния кодекс.

Както тогава ТВН съобщи, въпреки възрастта си бившият строителен работник проявявал интерес към жените и търсел интимна близост с тях. Пострадалата била вдовица и живеела сама в къща на края на селото. На 11 май Джелял решил да отиде до дома й и да поиска да прави секс с нея. Влязъл в двора, приближил се до жената, която поливала ягодите и  заявил желанието си, но пострадалата го изгонила. Ядосан от това, по-късно  обвиняемият отново отишъл в жилището на жената. Хванал пострадалата и започнал да я души. Въпреки съпротивата й,  Джелял успял да я събори на земята, нанесъл й удари по главата и по тялото, след което започнал да я души, докато тя издъхнала.

По свидетелства на съселяни и друг път проявявал „сексуален апетит“ спрямо местни жителки, но до крайности не се е стигало.

За това престъпление  законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, уточняват от прокуратурата. От там допълват, че в процеса на разследването са извършени множество следствени действия – огледи на местопроизшествие, претърсване и изземване, разпити на свидетели, справки, психиатрични, медицински, технически и ДНК експертизи.

По искане на прокуратурата обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и е приведен в затвора.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от  съда.