Кабинет с учебно-тренировъчни модели откриха на Никулден в Корабния техникум

0

Кабинет, оборудван с учебно-тренировъчен модел на палубни корабни устройства беше открит в Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване в Русе.

Новата придобивка ще служи за обучение на учениците от три специалности, свързани в речното корабоводене, специфичните машини и механизми, както и електрообзавеждането на съответните съдове.

Кабинетът дава възможност в училище учениците да усвоят необходимите професионални умения, за да отидат достатъчно подготвени във фирмите и там да бъдат зачислени като истински членове на екипажа. Стойността на инвестицията е в размер на 25 000 лева, осигурени от държавния бюджет по проект „Подкрепа за дуалната система на обучение“ на Министерството на образованието и науката. Понастоящем в училището се обучават общо 240 ученици в 11 паралелки от 8 до 12 клас. От тях 53-ма са в дуална форма на обучение. Припомняме, че тази година за първи път бе осъществен прием в специалност „Локомотиви и вагони“, където се обучават 13 ученици в дуална форма.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук