Кабинетът подава оставка през септември?

0
1200

Не е изключено през септември правителството да подаде оставка. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в предаването „Здравей, България” по NOVA .

„Има и междинен вариант – например оставка на кабинета в края на месец септември”, каза Дончев. Така, по думите му, Народното събрание ще приеме всички важни закони, за да влезем подготвени есента.

„За нас няма лесен избор. Ако подадем оставка, ще разочароваме всички хора, които са ни подкрепяли от години. От друга страна има напрежение и на всеки, на който му е мило, иска това напрежение да го няма”, коментира вицепремиерът. По думите му и 10 човека да са на площада, щом гневът им е толкова голям, не може да бъде пренебрегван.

Какво ще бъде решено ще стане ясно в следващите дни. Още днес има среща на коалиционния съвет. Дончев определи като „несериозен“ вариант с отпуск на премиера.

„Ние сме демократично избрани, няма никаква конституционна причина да приключваме мандата си по-рано. Но все пак обществото е разделено. Всеки трябва да е готов за ход назад. Но партньорите ни са на друго мнение”, каза още вицепремиерът.