Как да изберем килим – съвети от Карпет Макс

0
64

Всеки CarpetMax килим е специфичен и е подходящ за различно помещение. Изборът му не зависи само от цвета и размера, важни са материалите, от които са произведени. Ето няколко съвета от Карпет Макс:

  • вълнени – издържат на голямо натоварване, което позволява поставянето на  мебели отгоре, и се почистват;
  • полиестерни – имат голяма здравина, издръжливи са на петна, мухъл и не избеляват лесно;
  • полипропиленови – подходящи са за по-натоварени помещения, защото издържат на петна и влага;
  • полиолефинови – имат лесна поддръжка и запазват дълго цвета и блясъка си.

Как да изберем килим за хола

Хола е най-използваното място във всеки дом. Там се събира цялото семейство, за да разговаря, да гледа филм или просто да си почива. Килимът, който ще изберете за вашата дневна трябва да е здрав, издръжлив на петна и на умерено натоварване. Полиестерните и полипропиленовите отговарят на тези изисквания. Когато открием продуктът с тези качества вече може да избираме измежду наличните стилове, клиентите предпочитат мек, приятен и задържащ топлината вариант, защото придават уют и комфорт. Доверете се на многообразието от продукти в Карпет Макс.

Подходящо ли е да сложим и в кухнята

Кухнята е помещение, в което има влага, за това предпочитаните подови настилки са ламинат и теракота. Но ежедневно прекарваме много време там и искаме да ни е топло и меко на краката и без проблем може да поставим пътека, която да издържа на влага и мухъл. Такива са полипропиленовите, полиестерните. 

Къде другаде е възможно поставянето на килим

Килимът е подходяща част от интериора на всяко помещение във вашия дом с изключение на банята. Ето някои препоръки, които ще помогнат за правилния избор:

  • всекидневна – издръжливост, комфорт и топлина;
  • кухня – издръжлив на влага и мухъл;
  • детска – здравина, мекота и да е подходящ за игра;
  • спалня – практичност, успокояващ ефект;
  • офиси – елегантност, издръжливост и предразполагащ ефект;
  • хотели, мотели и прочие – здравина, издръжливост, комфорт.

Защо е нужно да се доверите на Карпет Макс

Покупката на подова настилка е инвестиция, която се прави за години напред, за това не трябва да пренебрегваме правилното му избиране. Ако избираме подова настилка само по нейния размер и цвят, а не гледаме материалите, от които е произведена е най-добре да поискаме съвет. Служителите в Карпет Макс са запознати с всички предимства и недостатъци на своите стоки, а основната им мисия е клиентите им да направят правилния избор. Освен обучен персонал, Карпет Макс разполага и с голямо разнообразие от продукти на достъпни цени, които освен в магазините може да разгледате и в онлайн платформата на компанията.