Как да използваме цветовете в интериора на банята

0

Ако се колебаете какъв цвят да изберете за декора на вашата баня, може би ще ви е от полза да разберете как отделните цветове се отразяват на психиката ни. Нека разгледаме няколко интересни съвета от интериорен дизайнер.

Белият цвят в банята създава усещане за чистота и хармония

От една страна бялата баня си е истинска класика, но също така е вярно, че белият цвят, използван самостоятелно, може да изглежда доста студен и недружелюбен.

Разбира се, за щастие съществуват страхотни нюанси на бялото, които могат да ни помогнат – перлено, млечно, слонова кост и други. Ако ги съчетаете добре, бялата баня просто ще засияе. Освен това ще изглежда и доста по-просторна и светла.

Добрата новина е, че белият цвят е универсален и без проблем се съчетава с всички останали цветове и нюанси.

Зеленият цвят освежава банята

Положителното влияние на зеленото се признава от всички психолози в света. По правило се използва когато искате да създадете жив и свеж интериор. Зеленият цвят е успокояващ и в комбинация с други цветове, запазва тази си способност и спомага за създаването на добро настроение. Зеленото се свързва със съвършена хармония и се съчетава най-добре с бяло, оранжево и жълто.

Черният цвят прави интериора по-луксозен и по-строг

Черният цвят в интериора рядко се използва като основен. Евентуално това е възможно, но само в просторни помещения и то много внимателно, защото може да се отрази отрицателно на психическото състояние на човека. За тези, които не обичат класическата комбинация между черно и бяло, можем да предложим съчетанието между черно и сиво, златно или праскова. Също така, черното изглежда много изразително, ако към него се добави червено или жълто.

Червеният цвят ободрява

В комбинация с други нюанси, червеното винаги изпъква. Той активира, ободрява и възбужда и заради това не може да се прилага в големи количества, особено когато говорим за интериор, който трябва да внушава спокойствие. Червените акценти, обаче, са допустими. Те се комбинират отлично с бяло, сиво, както и с повечето нюанси в оранжевата гама.

Източник:  remontira.bg

 

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук