Как да оптимизирате отоплителните разходи през зимата

0
Печка на дърва

Повишаването на цените на основните енергийни ресурси е факт. Въпросите, които вълнуват стотици български домакинства са свързани с това как да се отопляват, дали могат да си позволят лукса да плащат високите сметки и кои са алтернативите, които биха могли да приложат за да спестят. Днес търговците на отоплителни уреди са достатъчно затруднени да дадат ясна равносметка за това кой вариант би бил енергийно ефективен и икономичен, тъй като динамиката с промяната на цените на горивата очевидно е трудна за прогнозиране. Анализатори посочват, че най-стабилни ценови позиции държат към момента електроенергията и дървата, а това обяснява интересът на потребителите към покупката на климатик или печка на дърва с фурна.

Решения за отопляване на големи площи с уред на дърва и фурна

Ако собствениците на апартаменти с до 70 квадратни метра площ са наясно, че това, от което могат да се възползват са именно инверторните икономични климатици то не така стоят нещата с хората, които обитават мезонети, едноетажни, двуетажни къщи, вили, хижи и други.

Ясна заявка за по-добра ефективност в случая дават печките на дърва с фурна. Това твърдение не е базирано само на това, че горивото, което се използва за осигуряването на топлина е сравнително приемливо от финансова гледна точка. Идеята на прилагането на една такава алтернатива се конкретизира с:

 • Опционално цялостно отопление на имота с изгаряне на конкретно количество дърва;
 • Възможност за използване на уреда като готварски уред, благодарение на който се пести електроенергия за приготвянето на храна за домакинството;
 • Разполагате с топла вода за ежедневните си битови нужди като за процеса отново използвате топлинната енергия от изгарянето на дървата от отоплителния уред.

Де факто има смисъл от това да обмислите решението си за използване печка на дърва предвид многофункционалността и удобствата, които уреда може да ви осигури.

Селектиране на търговските предложения

За много клиенти печката на дърва с фурна е примитивен и доста остарял метод за отопляване. Но съгласете се, че за да имате шанса да спестите не малка сума през отоплителния сезон, а това е аргумент, който е водещ за стопани на имоти с голяма квадратура и невъзможност да намерят друго решение за посрещане на студените месеци.

Разнообразие от възможности предлагат на вниманието ни водещи производители и търговци като това, което се наблюдава са наистина много явни усъвършенствания и подобрения, с които печките на дърва за готвене впечатляват. Особеностите, които са достатъчно привлекателни, че да вземете решение за отопляване на дома си с такъв уред се конкретизират с:

 • Елегантен и модерен дизайн на корпуса на печката на дърва;
 • Опция за избор на модел с водна риза или серпентина за захранване на системата за централно отопление;
 • Избор на уред с оптимална мощност, която да осигури топлина на всяко едно помещение в имота;
 • Лесен контрол върху опцията за готвене предвид наличието на два или повече котлона както и удобна голяма фурна за печива.

Имайте предвид, че селекцията от предложения, които ще намерите на пазара напълно отговарят на Международните и Европейски стандарти за качество, според Znanjenapoklon. Един от сертификатите, които са доказателство за тяхната висока ефективност и екологичност е Екодизайн, допринасящ за усвояването на енергийния ресурс и контрол върху количествата освобождавани вредни емисии в атмосферата.

Насоки за инвестиране

Перспективно, с оглед на удобството, което ще осигури даден уред както и разходната норма са водещите спецификации, от които е важно да се ръководите при покупка на печка на дърва с фурна. Не е случайно, че дефинираме покупката като инвестиция, тъй като безспорно възвръщаемостта на вложените средства и разходите, които ще направите за използването са в основата на удовлетвореността ви.

Ключа към постигането на удобство, комфорт и уют в дома през зимата е фокусиран върху:

 • Анализ на производителите, които предлагат печки на дърва за готвене;
 • Спецификации на уредите;
 • Ефективност;
 • Стойност на първоначалната инвестиция;
 • Гаранции за качество и безопасна експлоатация.

За повече информация и технически подробности относно комбинираните уреди за отопление и готвене посетете каталога на магазин Balkanenergy.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук